De ontwikkelingen in het basisonderwijs gaan in snel tempo. Er vindt volop vernieuwing en verandering plaats. Bij de Rolf groep beseffen we maar al te goed dat al deze veranderingen, zoals bijvoorbeeld de digitalisering van lesmateriaal, hoge eisen stellen aan de kwaliteit van je medewerkers en aan de continue professionalisering van de school. Permanente ontwikkeling, in de vorm van bij- en nascholing is onmisbaar voor het blijvend kunnen aanbieden van kwalitatief goed onderwijs.

Maak kennis met ons complete trainingsaanbod
OinO-Advies, onderdeel van de Rolf groep, biedt trainingen gericht op de ontwikkeling van kennis en vaardigheden voor leerkrachten in het basisonderwijs. Met het veelzijdige aanbod aan trainingen, workshops en cursussen, sluiten wij aan op actuele thema’s in de moderne leeromgeving, gericht op de wereld van morgen.

Jouw eigen schoolpraktijk centraal in onze opleidingen
Tijdens interactieve trainingen onder leiding van ervaren docenten staat de dagelijkse praktijk centraal en wordt telkens een brug geslagen tussen de theorie en praktijk in jouw school, zodat je direct rendement hebt van jouw opleiding of training.

Online leeromgeving: Uw bestuursacademie
Met de vernieuwde online leeromgeving ‘Uw Bestuursacademie’ bieden wij de school en het schoolbestuur de mogelijkheid om medewerkers aan hun ontwikkeling te laten werken, in een eigen online bestuursacademie. Met daarin een maatwerk overzicht van relevante opleidingen, interactieve e-learning, trainingen en studiedagen. Na een inventarisatie van de professionaliseringsbehoeften, wordt samen met de klant een schoolspecifiek aanbod samengesteld. Uitgangspunt hierbij is het principe van blended learning: door digitale trainingsmethoden te combineren met klassikale praktijktrainingen of individuele begeleiding. Ook bieden wij een uniek trainingsprogramma gericht op de professionalisering van de onderbouw. Met interactieve instructievideo's via onze online academie worden actuele thema's in de onderbouw behandeld zoals bijvoorbeeld taal- en rekenontwikkeling bij het jonge kind, en de overgang van groep 2-3.

Bestuurlijke consultancy
Onze experts begrijpen als geen ander de uitdagingen waar het schoolmanagement voor staat. Ze geven niet alleen deskundig en praktisch advies, maar kunnen oplossingen ook daadwerkelijk voor je uitvoeren. Voorbeelden van onze ondersteuning zijn: begeleiding bij de ontwikkeling van bovenschools ICT-beleid en het inrichten van een maatwerk communicatieplatform. Bij een consultancytraject zullen wij altijd starten met het analyseren van de behoefte en stellen we gezamenlijk met jou de doelen vast. Op basis van de analyse stellen we een plan van aanpak op om de doelen te realiseren. Wij helpen met het opstellen en uitvoeren van een actieplan voor de korte en de lange termijn. Tijdens en na de implementatie van het plan van aanpak, zorgen wij voor de bewaking van voortgang en kwaliteit.

Ons aanbod gericht op de professionalisering van je medewerkers:
• Klassikale praktijktraining en e-learning
• Bij- en nascholing voor (onderwijzend) personeel
• Opleidingen, trainingen, workshops en congressen
• Onderbouwmiddagen en themamiddagen
• Uw eigen (online) bestuursacademie
• Functiegericht trainingsadvies op maat
• Samen met jou de meest efficiënte leerroute uitstippelen

Meer informatie
Ben je geïnteresseerd in het maken van een vrijblijvende afspraak om de opleidingsbehoefte in kaart te brengen? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden van een trainingsprogramma op maat. Bekijk ook het overzicht van onze brochures. Voor meer informatie of voor een demonstratie van de online trainingsacademie, neem je contact op met je accountmanager of met onze klantenservice via 088 410 10 20, verkoop@derolfgroep.nlNaar de vorige pagina