Meer dan meubels alleen

Naast het bieden van een goed pedagogisch klimaat en moderne leermaterialen, is het realiseren van een eigentijdse speel, leer- en werkomgeving binnen jouw school of kinderopvangorganisatie erg belangrijk. Het basisonderwijs heeft steeds meer te maken met veranderende, didactische werksituaties, brede scholen en de samenwerking met kindcentra. Ook in de kinderopvang veranderen de eisen die worden gesteld aan meubilair. Al deze actuele ontwikkelingen vragen om flexibel en mobiel te gebruiken inrichtingsoplossingen en meubilair. De Rolf groep heeft al vele decennia ervaring met de inrichting van kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang en scholen voor het primair onderwijs.

Vanaf 1 november 2014 is ons aanbod verbreed door de exclusieve samenwerking met EromesMarko, producent en leverancier van inrichtingen voor leer- en werkomgevingen. Dankzij deze nieuwe samenwerking kunnen wij je optimaal voorzien in inrichtingsoplossingen, gebaseerd op een pedagogische didactische visie, voor de opvang van en het onderwijs aan kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Met de combinatie van de jarenlange ervaring van beide bedrijven op het gebied van de inrichting van speel-, leer- en werkruimtes voor ieder type onderwijs en kinderopvang, worden nu krachten, kennis en expertise gebundeld.

 Projectinrichting voor binnen en buiten:

  • Inrichting van klassen en overige ruimten in en om de school of kinderopvanglocatie
  • Voor brede school en integrale kindcentra
  • Combinatie van (digitale) leerstrategie en inrichting van de groep
  • Inrichtingsadvies bij nieuwbouw, uitbreiding, verbouwing en renovatie
  • Doordachte speelplaatsscan
Samen werken aan een professionele inrichting
Wij helpen je graag met vraagstukken op het gebied van inrichting en meubilair. Samen met jou maken we graag een plan om de uitstraling van uw organisatie te laten aansluiten bij uw ambitie. Bekijk hier de brochure Inrichtingsoplossingen voor scholen en de brochure voor kinderopvangorganisaties of klik op onderstaande banners voor een impressie van enkele van onze vele inrichtingsoplossingen.

 

        


Van binnen naar buiten
Voor iedere speelplaats, speelplein en openbare ruimte, en voor elke leeftijdscategorie bieden wij samen met onze partner, vrienDD, een breed assortiment uitdagende kwaliteitsproducten. We richten deze buitenruimte graag zo in dat kinderen worden gestimuleerd om te fietsen, te sporten en te spelen. We zorgen voor veiligheid en groen in de vaak versteende buitenruimte. En of het nu gaat om een actueel onderwerp als natuurlijk spelen of om sport binnen de school, samen met de klant maken onze specialisten een passende schets.

Inspirerende inrichtingsstijlen
Met de inrichting van een kinderopvang- of BSO-locatie wil je een sfeer creëren waarbij kinderen zich prettig voelen en die tegelijkertijd een professionele indruk achterlaat. Bekijk hoe we de trends binnen de kinderopvang hebben vertaald naar de drie bijzondere inrichtingsstijlen: PuurVier het leven en Look & Feel. Welke stijl past bij jouw locatie?

Verhuizen en verbouwen
Wanneer je een nieuwe school gaat bouwen of een bestaande school gaat verbouwen moet je op veel verschillende vragen een antwoord geven. Je moet besluiten nemen over zaken die misschien nieuw voor je zijn. Tijdens dit proces is het prettig dat je helder en afgewogen advies krijgt. Je kunt bij de Rolf groep terecht voor een gedegen advies over de complete schoolinrichting en over de ICT-infrastructuur voor de nieuwe school. Uitgangspunt van onze adviezen is: wat heeft jouw school nodig om op een efficiënte en effectieve manier invulling te geven aan de onderwijskundige uitgangspunten? Door deze werkwijze ben je niet alleen verzekerd van de juiste inrichting en ICT-infrastructuur, maar ook van een vlotte verhuizing van de oude naar de nieuwe situatie. Kies je voor de totaaloplossing van de Rolf groep, dan kies je voor kennis, kwaliteit en veel praktische ervaring. Wil je ons whitepaper "Verhuizingen en verbouwingen" ontvangen? Mail dan je gegevens naar onze klantenservice.

Snoezelen
Het woord ‘Snoezelen’ is een combinatie van de woorden ‘snuffelen’ en ‘doezelen’. Snoezelen is het aanbieden van rustgevende activiteiten in een sfeervolle omgeving, waarbij jonge kinderen genieten van allerlei sensorische waarnemingen. Een Snoezelruimte nodigt uit tot ontdekking en verwondering. Door kinderen zintuiglijke ervaringen bewust te laten beleven, is er ruimte voor uitdagende experimenteerkansen. Ontdek ook wat ‘Snoezelen’ voor jouw inrichting en groep kan betekenen.

Onze meubilairscan
Meubilair kent een lange afschrijvingstermijn. Er komt een moment waarbij je je afvraagt hoe lang het huidige meubilair nog mee kan. Is er voldoende budget gereserveerd voor vervanging of om het meubilair aan te passen aan de huidige behoefte? Wij bieden je met de meubilairscan de mogelijkheid om al het huidige meubilair in kaart te brengen. Bij deze inventarisatie krijg je aan de hand van een doordachte vragenlijst inzicht in de huidige staat van het materiaal. De eindrapportage geeft aan waar mogelijk vervanging, vernieuwing of aanvulling van het bestaande meubilair nodig is. De bevindingen worden verwerkt in een eindrapport met daarin aandachtspunten en een advies die van nut zijn voor de meerjarenbegroting.

Onze showroom: een wereld vol inspiratie
Graag bieden wij je de gelegenheid om een bezoek te brengen aan onze compleet ingerichte showroom in ons bedrijfspand in Ochten. Binnen deze overzichtelijk ingedeelde showroom, maak je kennis met een selectie uit ons meubilairaanbod. Bij ons valt oneindig veel te zien en te beleven. Onze accountmanagers ontvangen je graag!

Persoonlijk advies en inrichting op maat
Zoals je in de sfeerimpressie van de brochure voor scholen en de brochure voor kinderopvangorganisaties kunt zien, is iedere ruimte weer anders. De breedte van ons assortiment maakt het mogelijk om te kiezen voor de kwaliteit die je op dat moment verlangt en die past bij jullie budget. Onze inrichtingsspecialisten zijn uitstekend opgeleid om je op maat van advies te voorzien, geheel afgestemd op jullie eisen en het beschikbare budget. Zij kennen alle mogelijkheden en maken samen met jou een passend voorstel. Voor eventuele vragen over het assortiment en de dienstverlening kun je contact opnemen met je accountmanager of met onze klantenservice: 088 410 10 20, e-mail: verkoop@derolfgroep.nl


Naar de vorige pagina